måndag 7 oktober 2013

Världens bästa kaka...

...är utan tvekan pannkakan. Till frukost, mellanmål, lunch, middag eller kvällsmål. Som förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Tjock eller smal. Liten eller stor. Söt eller salt. Pannkakan kan varieras i oändlighet efter smak och tycke. Idag går det även att anpassa pannkakan så att den passar både diet och allergi då butikerna fullkomligt exploderat i utbudet av mjöl- och mjölksorter.
Mina pannkakor kommer ofta i en högproteintappning, ypperligt som mellanmål som man håller sig länge på. Jag utgår ofta från basen:

1 ägg
1 dl äggvita
1/2 dl sojamjölk
1 krm salt
1 msk kanel
1 msk linfrön
1/2 msk fiberhusk 

Detta är en god söt och nötig pannkaka som smakar utmärkt med lite jordnötssmör och skivad banan på eller en klick keso med färska bär. 
Du har väl inte missat alla bloggares kära favorit, Bananpannkakan. Det enda du behöver är 2 ägg, 1 mosad banan samt salt och kanel efter behag. Vispa ihop och stek och vips har du ett enkelt, snabbt, gott och nyttigt mellanmål som du kan garnera hur du vill. 
Baspannkan, här med keso och färska jordgubbar.
Kokos som topping och i deg ger en ytterligare vitamin- och mineralkick iform av framförallt kalcium, magnesium, järn och folat.
Nötter gör sig bra i smeten i form av nötmjöl men även som topping. 
Matigare variant med bacon och ägg
Underlig kombination av matigare pannkaka men fantastiskt god. Återkommer med recept och utförandet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar