tisdag 17 december 2013

Let's go bananas

Om pannkakan är den bästa kakan är banan den bästa frukten. Jag förvånads fortfarande över bananens stora användningsområde inom matlagning. I smoothie, som sötning i kaka, i sallad, på smörgås osv.

Herr Banan ingår i min kostcirkel på följande vis:

Banangröt
1 banan
1 ägg
1 msk kokosmjöl
kanel
linfrön

Börja med att först mosa bananen i en skål, knäck sedan i ägget och häll i övriga ingredienser. Blanda. Värm i mikron i ca 1 min. Klart! Toppa med ex färska bär, keso, nötter och mjölk. 


Stekt banan (nu med julfeeling)
1 banan
1 msk kokosmjöl
1 tsk linfrön
Salt 
Kanel
Pepparkakskrydda
Nötter

Skiva ner bananen i stekpannan med smör och för i övriga ingredienser. Stek på medelhögvärme till önskad konsistens. Själv gillar jag när det är lite krispigt. Häller man dessutom i havregryn får man ytterligare en touch av smulpaj. Toppa med yoghurt eller keso. 


Banansallad
Spenat
Getost
Bacon
Banan
Jordnötssmör

Det enda som behövs göra är att skiva banan, steka bacon och späda ut jordnötssmöret med lite vatten för att få såskonsistens. Minimalt med arbete och kanske en udda kombination men så gott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar